Nieuwsbericht 2Power

Nieuwsbericht 2Power

Wist je dat zitten het nieuwe roken is?

Heftig? Ja! Het kan niet genoeg gezegd worden: wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te blíjven bewegen.

Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hóe belangrijk. Zitten mag niet meer; dat is ongezond. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn. Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht.

Zo hebben mensen die dagelijks 8 tot 11 uur zitten 15% meer kans om binnen 3 jaar te overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. Dit stelt Hidde van der Ploeg, onderzoeker VU medisch centrum.

8 tot 11 uur zitten: dat klinkt lang. Toch krijgen veel Nederlanders het voor elkaar. Tel je eigen zituren maar eens bij elkaar op. ’s Ochtends tijdens vergaderingen, ’s middags tijdens de lunch, ’s avonds in de file en tijdens het avondeten, en dan heb je je werkuren (lees: zituren) achter het bureau nog niet eens meegeteld. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders zit meer dan 7,5 uur per dag. Daarmee zijn we Europees kampioen zitten.

Het behoeft weinig uitleg dat deze Europese titel niet iets is om trots op te zijn. Langdurig zitten verhoogt het risico op zowel metabool syndroom als diabetes type 2. Daarnaast hebben mensen die lang zitten meer kans op hart- en vaatziekten. En wie denkt flink te kunnen compenseren met drie keer week een avondje sporten heeft het mis. Een werkdag lang zitten, aangevuld met een paar uur zittend tv-kijken in de avond, laat zich niet compenseren door een paar keer per week sporten.

2Power kijkt naar hoe en wat je beweegt en hoeveel je zit. Op basis hiervan kunnen we je op maat coachen. De combinatie van diverse vormen van beweging is belangrijk voor je lichaam. Ter preventie, ter ondersteuning van je spijsvertering en als middel bij het eerder fit worden na ziekte.

Afbeeldingsresultaat voor zitten is het nieuwe roken

PS: Naast personal coachen verzorgt 2Power ook groepstrainingen outdoor. Schrijf je in voor de eerste serie groepstrainingen van 2Power die starten op 10 en 11 september.

 

Groet Elsbeth

 

 

Over de auteur

Elsbeth administrator

Geef een reactie

 

Intermittent Fasting Challenge

Doe je mee?

Omdat IF hot is, effectief is en ik er sinds 2Power al mee werk, leek het mij aardig om een challenge uit te zetten. IF is bekend als methode om af te vallen en om je lichaam te reinigen.

Voor wie?

Het is een programma dat geschikt is voor iedereen. Wil je in balans komen? Ben je vermoeid? Andere vage klachten? Wil je graag wat afvallen? Wil je graag buikvet verliezen? Dan ben je aan het juiste adres.

Dinsdagavond 5 november 2019 19.30 uur

Informatie en startbijeenkomst, inclusief uitgebreide meting. Daarnaast ga je met informatie naar huis voor de komende 6 weken.

Start woensdag 6 november voor 6 weken

  • Je ontvangt e-mails van 2Power met informatie.
  • Je deelt je ervaringen en vragen met 2Power.
  • Iedere ochtend doe je een urinetest en houd je de resultaten bij.
  • Via e-mail word je iedere week gecoacht.
  • Bij moeilijke momenten of dringende vragen is er contact via de app of telefoon.
  • Het belangrijkste doel is dat je het goed doorloopt en het volhoudt.

Einde woensdag 18 december 2019 19.30 uur

Bijeenkomst met uitwisselen van ervaringen, meting en conclusie.

Kosten

2x bijeenkomst, metingen, materialen en coaching: Van €450 voor €250.

Wil je meedoen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@2power.nl Je ontvangt dan meer informatie over de eerste bijeenkomst en de factuur.

Inschrijving Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuws over Vitaliteit & gezonde leefstijl

schrijf u dan nu in voor de 2Power Nieuwsbrief.