Darmgezondheid

Beinvloeden darmbacteriën uw gezondheid?

De dikke darm bevat een groot aantal bacteriën, ook wel de darmmicrobiota genoemd. Deze bacteriën spelen een actieve rol in het lichaam. Zo zijn ze onder andere betrokken bij het immuunsysteem, hersenactiviteit en vitamineproductie. De samenstelling van de bacteriën is voor iedereen anders. 2Power werkt samen met MyMicroZoo en met IABC Colon Concept om inzicht te krijgen in de samenstelling van uw microbiota en hoe u uw vitaliteit kunt verbeteren. Op basis van de huidige kennis en microbioom onderzoek geven we  inzicht in de balans tussen gezondheidsbijdragende en minder goede bacteriën.  U krijgt tips hoe door middel van voeding en levensstijl die samenstelling positief te  beïnvloeden is.

Wanneer?

U heeft vage klachten en de oorzaak is niet vast te stellen? Leiden conventionele geneesmiddelen of behandelingen niet tot blijvende verbetering? Komen de symptomen ondanks behandeling steeds weer terug? Heb je last van allergieën, darmklachten, reumatoïde artritis, hashimoto of andere auto-immuunziekten? Of wil je een jaarlijkse check om de gezondheid van je darmen vast te stellen?

Op basis van je vraag maken we een keuze voor het basisonderzoek via MyMicroZoo of voor het uitgebreide onderzoek van IABC Colon Concept.

Waarom?

Vaak ligt de oorzaak daar waar je hem het minst verwacht: in de darm. IABC® ColonConcept en MyMicroZoo bieden een oplossing en concept op maat aan om erachter te komen of de klachten door een verstoord evenwicht in de darm veroorzaakt worden. Door uw klachten in kaart te brengen en een uitgebreid ontlastingsonderzoek door te voeren kunnen analisten in het laboratorium analyseren of uw klachten worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht in de darm.

Hoe?

Naar aanleiding van de keuze voor welk ontlastingsonderzoek gaan we na de uitkomst aan de slag. We nemen voedings- en leefstijladviezen door die het microbioom kunnen verbeteren, eventueel aangevuld met supplementen. Heeft u een hele complexe darm en veel klachten dan kunt u naar aanleiding van het onderzoek bij IABC Colon ook verder gaan met een kuur van ruim 6 maanden om de darmen weer in balans te krijgen.

See the source image

Reacties zijn gesloten.