Darmgezondheid

Ziekte begint in je darm, is wat de Griekse arts Hippocrates 2300 jaar geleden al wist te vertellen. En voor de wereld waarin we nu leven kunnen we zeggen dat gezondheid in de darmen begint.

Je haalt zoveel informatie uit je darmen en de inhoud van je darmen wordt gevormd vanaf je geboorte. Het begint al bij de manier waarop je geboren wordt en of je wel of geen borstvoeding krijgt. Jouw eetpatroon, de medicijnen die je slikt en de darmsamenstelling van je moeder, bepalen voor een groot deel hoe het met jouw darmen ervoor staat. Je leest het goed, je krijgt dit van je moeder mee en niet van je vader (tenzij je die van je vader toevoegt direct na de geboorte).

Steeds meer mensen kiezen voor een prescan/ bodyscan van het spijsverteringskanaal om te kijken wat daar uit komt.

Ook krijg ik steeds meer mensen met lichamelijke en/of mentale klachten, waarvan de oorsprong ook in je spijsverteringskanaal kan liggen.

Ik houd me bezig met het hele spijsverteringskanaal, van mond tot kont. Als eerste breng ik je klachten in kaart en met de uitslag van het ontlastingsonderzoek ga ik aan de slag. Aan de slag met puzzelen, want dat is het. Tijdens het puzzelen kan het nodig zijn om nog een aantal waardes te onderzoeken om de oorsprong van de klachten te ontdekken. En als de puzzel is gelegd dan weten we de oorsprong van je klachten en wat je er aan kan doen. Dan kun je aan de slag om je darmen weer gezond te maken.

Darmbacteriën jouw gezondheid?

De dikke darm bevat een groot aantal bacteriën, ook wel de darmmicrobiota genoemd. Deze bacteriën spelen een actieve rol in het lichaam. Zo zijn ze onder andere betrokken bij het immuunsysteem, hersenactiviteit en vitamineproductie. De samenstelling van de bacteriën is voor iedereen anders. 

2Power werkt samen met MyMicroZoo, RP Sanitas Humanus en met IABC Colon Concept om inzicht te krijgen in de samenstelling van uw microbiota en hoe je je gezondheid kunt verbeteren. Op basis van de huidige kennis en onderzoeken geef ik je inzicht in de balans tussen goede en minder goede bacteriën.  Je krijgt tips hoe door middel van voeding, leefstijl en supplementen die samenstelling positief te  beïnvloeden is.

Wanneer?

Je hebt vage klachten en de oorzaak is niet vast te stellen? Leiden geneesmiddelen of behandelingen niet tot blijvende verbetering? Komen de symptomen ondanks behandeling steeds weer terug? Heb je last van allergieën, darmklachten, reumatoïde artritis, hashimoto of andere auto-immuunziekten? Of wil je een jaarlijkse check om de gezondheid van je darmen vast te stellen?

Op basis van je vraag maken we een keuze voor het basisonderzoek via MyMicroZoo of voor het uitgebreide onderzoek van IABC Colon Concept of RP Sanitas Humanus.

Waarom?

Vaak ligt de oorzaak daar waar je hem het minst verwacht: in de darm. IABC® ColonConcept en MyMicroZoo en RP Sanitas Humanus bieden een oplossing en concept op maat aan om erachter te komen of de klachten door een verstoord evenwicht in de darm veroorzaakt worden. Door je klachten in kaart te brengen en een uitgebreid ontlastingsonderzoek door te voeren kunnen analisten in het laboratorium analyseren of je klachten worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht in de darm cq spijsverteringskanaal.

Hoe?

Naar aanleiding van de keuze voor welk ontlastingsonderzoek gaan we na de uitkomst aan de slag. We nemen voedings- en leefstijladviezen door die het microbioom kunnen verbeteren, eventueel aangevuld met supplementen. Heb je een hele complexe darm en veel klachten dan kun je naar aanleiding van het onderzoek bij IABC Colon ook verder gaan met een kuur van ruim 6 maanden om de darmen weer in balans te krijgen. Ook kunnen we een eigen therapie samenstellen met behulp van supplementen en of medicatie via de huisarts.