Risico op darmkanker onderzoeken

Onderzoek je risico op het ontstaan van darmkanker

 

Darmkanker ontstaat meestal uit een poliep. Het reguliere bevolkingsonderzoek test 2 waarden uit je ontlasting om darmkanker op te sporen. Maar dat is niet voldoende om een risico inzichtelijk te maken.

Het is mogelijk om het risico op darmkanker voor de komende 10 jaar te onderzoeken. Daarvoor onderzoek je 4 waardes. Hiermee haal je mogelijke risico’s op het ontstaan van darmkanker naar boven, zoals bijvoorbeeld een poliep.

Door dit te doen ben je er op tijd bij. Bij een positieve uitslag ga je dan naar de MDL-arts voor een colonscopie om te kijken hoe je darmen er van binnen uitzien. Bij een negatieve uitslag kun je het zo laten zoals het is. Dan is vervolgonderzoek niet nodig.

Inmiddels heb ik al meerdere klanten kunnen helpen en is er menig poliep verwijderd. Ook bij mensen van rond de 40 jaar. Hiermee hebben we veel ellende voor de klant kunnen besparen. Na het colonscopie onderzoek hebben we ons vervolgens gericht op het achterhalen van de oorzaak en het behandelen van de darmen om ze weer gezonder te krijgen. Dit gebeurt onder andere met leefstijlregels en supplementen. 4Daarom bied ik een pakket aan om deze eerste screening te doen waarbij je een positieve of negatieve uitslag krijgt op het risico op darmkanker in de komende jaren.

De volgende personen komen hier voor in aanmerking

 1. Mensen met in de familie darmkanker. De MDL stichting maakt daar onderscheid in en vindt dat mensen in aanmerking komen als er darmkanker voorkomt in de familie op de volgende manier:
  1. bij 1 persoon onder de 50 jaar
  2. bij 2 personen onder de 60 jaar of
  3. bij 3 personen onder de 70 jaar.
 2. Mensen met darmproblemen
 3. Mensen die grote vleeseters zijn
 4. Mensen met overgewicht
 5. Iedereen die graag wil weten hoe het op dit moment zit.

 

Onderzoekpakket

 1. Verzamelen van gegevens voor het ontlastingsonderzoek.
 2. Ontlastingsonderzoek naar de risicofactoren op darmkanker middels een ontlastingsonderzoek.
 3. Analyseren van de uitslag van het onderzoek en een terugkoppeling met positief, negatief of twijfel.
 4. Bij positief of twijfeladvies een mail met informatie voor de huisarts om een doorverwijzing te krijgen naar de MDL arts voor een Colonscopie.

De prijs van dit onderzoekspakket incl het ontlastingsonderzoek bedraagt €180 excl 21% BTW

Extra opties

 1. Intake over leefstijl en een leefstijladvies op maat €150 excl 21% BTW
 2. Vervolgafspraken en coaching a €84,36 per uur excl 21% BTW
 3. Algemene tips voor uw organisatie over voeding voor gezonde darmen. Het tarief is afhankelijk van uw wensen.

 

Voor medewerkers en werkgever interessant

Als werkgever is dit een mooie tool in het kader van preventieve gezondheid om aan te bieden aan uw medewerkers. Het levert u veel op als blijkt dat er een positieve uitslag is en er mogelijk poliepen aanwezig zijn. Deze worden dan verwijderd en het risico op darmkanker is dan enorm verminderd. Daar komt bij dat de klant dan altijd onder controle blijft bij de MDL-arts.  

Inmiddels heb ik dit zelf bij veel klanten mogen ervaren en ben ik enorm dankbaar dat deze klanten veel ellende bespaard is gebleven.

 

Wilt u dit graag aanbieden aan uw medewerkers? Dan ga ik graag om tafel om te bespreken hoe we dat het beste kunnen aanpakken en maak ik een offerte op maat.