Het IABC® ColonConcept - een pre-scan van je spijsverteringskanaal

 

Op basis van een meer dan 20 jaar geleden ontwikkelde en gevalideerde vragenlijst, gecombineerd met meer dan 40.000 analytische laboratoriumanalyses is het IABC® ColonConcept ontwikkeld. Dit analyseert met behulp van een gestandaardiseerde vragenlijst en een ontlastingtest alle belangrijke parameters van de darmgezondheid.

De microbiologische ontlastingsanalyse levert waardevolle informatie over de toestand in de darm. De florastatus onthult verstoringen binnen het microbiële evenwicht en geeft inzicht over de afweersituatie. Bovendien kunnen parasieten herkend worden en afbouwprocessen en het darmslijmvlies beoordeeld worden.

 

Waarom IABC® ColonConcept?

Dit maatwerkconcept voor de behandeling van de darm is gebaseerd op twee unieke uitgangspunten:

  1. De diagnostische ervaring van het laboratorium heeft bewezen dat zonder de toepassing van speciaal testmateriaal met stabilisatoroplossingen, in combinatie met speciale verwerking van de ontlastingsmonsters, parasieten en diens voorstadia (eitjes etc.) afsterven of aangetast worden en daardoor niet meer herkenbaar zijn. Met onze speciaal ontwikkelde laboratoriumtest IABC® ColonScan wordt dit afbraakproces vermeden en kunnen alle parasieten inclusief hun voorstadia aangetoond worden.
  2. Gangbare complementaire darmconcepten gaan hoofdzakelijk uit van observatieve darmklachten en de behandeling daarvan met probiotica. Onze therapeutische ervaring heeft ons bij de behandeling van darmklachten geleerd, dat andere klachten, die in de behandeling helemaal niet centraal stonden, door de verbetering van het klinisch beeld verdwenen. Deze bevindingen hebben de basis gelegd voor de ontwikkeling van een darmbehandeling op maat die zich niet alleen op de primaire darmsymptonen richt.

 

Therapieplan

Je ontvangt een compleet verslag met alle onderzoeksresultaten, aangevuld met een therapieplan. Deze bestaat uit een voorbereidingsfase, ontgiftingsfase, microbioomfase en symbiosefase. Bij serieuze verstoring van het spijsverteringskanaal is het zinvol om al deze fasen te doorlopen. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de HCK-korrels.