Granola

Benodigdheden

  • Rauwe noten evt gemengd gemengd (amandelen, paranoten, pecannoten, walnoten, hazelnoten)
  • Havermout
  • Hennepzaad
  • Lijnzaad
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenpitten
  • Sesamzaad
  • Chiazaad (evt maanzaad)
  • Kaneel
  • Vanillestokje (of vanille aroma)

 

  • Kokossnippers/-schaafsel
  • Evt beperkt stukjes gedroogd fruit, rozijnen, vijgen, dadels
  • Kokosolie

 

Bereiden

Verwarm 1 a 2 eetlepels kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Laat even staan.

Meng naar behoefte in hoeveelheid de ingrediënten in een kom, m.u.v. kokos en gedroogd fruit.

Giet de vloeibare kokosolie in de kom en meng het geheel door elkaar.

Leg het op een bakplaat met bakpapier eronder en zet het in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 20 minuten.

Haal de plaat eruit en laat afkoelen.

Doe de granola in een afsluitbare pot.

Heerlijk over kwark, als dipper voor fruit of over een salade.

 

Geniet ervan