Bonbon zonder suiker

Toch zin in iets lekkers bij de koffie/thee? Het kan nu met dit lekker suikervrij bonbonnetje. Je bewaart het in kleine stukjes in de vriezer en je kan het er zo per stuk uithalen. Altijd iets in huis zonder suiker en best gezond.

Benodigheden

100 gram ongezouten pinda’s

100 gram dadels

1 eetlepel kokosolie

2 eetlepels pindakaas

1 reep pure chocolade 85%

Kleine vierkante schaal of cakeblik

Keukenmachine

Pannetje

1 vel bakpapier

 

Bereiding

Mix en meng de pinda’s, dadels, kokosolie en pindakaas in een keukenmachine. De pinda’s maal ik niet helemaal fijn zodat je een lekkere structuur krijgt.

Bekleed de binnenkant van de schaal / cakeblik met bakpapier en schep de gemixte ingrediënten erop en druk dit goed aan.

Smelt de chocoladereep in een pannetje en giet deze over het mengsel.

Zet de schaal of blik minimaal twee uur in de vriezer. Haal deze daarna eruit, wacht heel even en snijd met een scherp (warm) mes mooie vierkante bonbonnetjes. Stop ze allemaal in een dicht doosje en zo bewaar je ze in de vriezer tot gebruik. Na 15 minuten uit de vriezer is deze heel erg lekker.

Geniet ervan