Groene bonen curry
Benodigdheden
300 gram groene bonen, gerengd en gehalveerd. (sperziebonen / haricot verts)
1 rode ui fijn gehakt
4 knoflookteentjes in reepjes
1 theelepel mosterdzaadjes
1 rode chilipeper
1 kaneelstokje
2 eetlepels kokosolie
4 kruidnagels
1 theelepel kurkumapoeder
1 eetlepel currypoeder
100 ml kokosmelk
Sap van 1 citroen
Stukjes tomaat en koriander
Bereiden
Meng de bonen met een beetje zout en de kurkumapoeder.
Verwarm de olie in de pan. Voeg de gesneden uit toe en verwarm tot de ui bruin en soepel wordt, haal uit de pan en zet apart.
Meng de knoflook, mosterdzaadjes en currypoeder en bak tot de mosterzaadjes beginnen te dansen.
Voeg de kokosmelk, chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje toe, evenals de uien. Kook met de deksel op de pan tot het kookpunt. Voeg dan de bonen toe en laat het op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de bonen zacht zijn.
Haal van het vuur, verwijder chilipeper,kaneel en kruidnagels, en meng er de koriander door en het citroensap.
Serveer met zilvervliesrijst.