Thaise vis

Kabeljauw in pittige kokosroom

 

Benodigdheden

2 tl arachideolie

2 teentjes knoflook geperst

1 tl geraspte gember

20 gr verse kurkuma, geraspt

2 verse kleine rode Thaise chilipepers in dunne reepjes

3,75 dl visbouillon

4 dl kokosroom

20 gr verse galanga, doormidden

1 stengel sereh, vers citroengras, in stukken van 2 cm

4 stevige kabeljauw (of andere witvis), ca 800 gr

2 el vissaus

2 lente-uitjes in dunne ringen

 

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, gember, kurkuma en chilipeper al roerend tot alles gaat geuren.

Voeg de bouillon, kokosroom, galange en het sereh toe en breng aan de kook.

Voeg de vis toe en zet het vuur lager en laat hem met de deksel op de pan in 8 minuten gaar sudderen.

Haal sereh en galange uit de pan en gooi weg.

Schep met een schuimspaan de vis uit de saus en leg deze op een schaal, dek af om warm te houden.

Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en doe de vissaus  en lente-uitjes erdoor en chenk de saus over de vis.

Lekker met zilvervliesrijst.

 

Geniet ervan