Vitale basis

 

Wel of geen supplementen? Mijn antwoord? Alleen als er tekorten zijn die je niet direct aangevuld krijgt met je voeding.

Het officiële advies is om bij vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar vitamine D3 te suppleren.

Omega 3? Als je minder dan 4x per week vette vis eet of als je veel bewerkt voedsel eet.

Magnesium? Als je veel sport of veel spierkrampen hebt.

Zo zijn er meerdere adviezen te geven, toch blijft het lastig.

Uit recente onderzoeken gepubliceerd door WCRF (World Cancer Research Foundation) blijkt over supplementen het volgende:

Een tekort of teveel aan bepaalde vitaminen en mineralen kan een ongunstig effect hebben op (de preventie van) kanker. Bijvoorbeeld zowel een tekort als teveel aan vitamine B (foliumzuur, B2, B6, B12) leidt tot een toegenomen risico op het ontwikkelen van darmkanker.

De samenstelling van groente en fruit is zodanig dat dat beter werkt dan een supplement. Daarom wordt geadviseerd om de leefstijl (voeding en beweging) aan te passen om een verminderd risico op kanker te realiseren./

2Power kan je doormeten met een magnetisch veld en een computer, waarbij een momentopname wordt gedaan als het gaat om vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam. Eventuele tekorten worden dan zichtbaar. Indien gewenst kun je dan je voedingspatroon aanpassen en/of tijdelijk een supplement nemen om de tekorten aan te vullen.

Wil je meer informatie over supplementen of een doormeting? Neem dan contact op met 2Power.