Gegrilde avocado met gerookte zalm

2 personen, lunch, ca. 15 minuten

Met avocado’s kun je alle kanten op. Door de salade, op de boterham, verwerkt in smoothies of zelfs in taart. Maar wist je dat avocado’s ook heel lekker gegrild zijn? In deze salade met gerookte zalm, tuinkers en radijs komt de gegrilde avocado perfect tot zijn recht. Eet smakelijk!     

Benodigdheden

  • 1 avocado
  • 30 ml olijfolie extra vierge
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 75 g verse spinazie
  • ½ citroen
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 bakje tuinkers
  • Fijne rasp
  • Grillpan

 

Bereidingswijze

Verwarm de grillpan voor.

Maak de avocado schoon en snijd de avocado

in dikke plakken. Besprenkel met olijfolie en gril de plakken circa 4 minuten aan elke kant. Bestrooi ze na het grillen met peper en zout.

Snijd de komkommer in halve maantjes en de radijsjes in plakjes.

Meng de spinazie, komkommer, radijsjes, rasp en sap van de citroen en een scheut olijfolie extra vierge met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinaziesalade over borden. Verdeel de avocado’s en de gerookte zalm erover en strooi de tuinkers eroverheen.

 

Geniet ervan